До уваги банківських установ

Державна податкова служба України повідомляє, що 23.08.2012 набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 07.07.2012 №817 „Про затвердження Порядку заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) платежів до бюджету, здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість, повернення коштів, помилково або надміру зарахованих до бюджету", зареєстрований у Міністерстві юстиції України 30.07.2012 за №1287/21599 (далі - наказ №817), погоджений з Національним банком України.

Наказом №817 затверджено новий список кодів видів сплати, які повинні використовуватися платниками податків при заповненні поля „Призначення платежу" документів на переказ у разі сплати платежів до бюджету.

Органами державної податкової служби України з метою виконання вимог наказу №817 проведено відповідну роз'яснювальну роботу серед платників податків. Разом з тим, за інформацією платників, є непоодинокі випадки, коли установами банків приймаються до виконання такі документи виключно з кодом сплати 101 „Сплата суми грошового зобов'язання" у реквізиті „Призначення платежу".

Зазначеним Порядком врегульовано питання щодо заповнення платниками реквізиту „Призначення платежу” розрахункових документів у разі сплати платежів до бюджету. Список кодів видів сплати, які вказуються в полі „Призначення платежу”, наведено у додатку до Порядку. Слід зауважити, що кількість таких кодів в порівняні з тими, що використовувалися до набрання чинності наказом №817, дещо збільшилась за рахунок включення до списку нових кодів.

Розрахунок за кожним видом платежу та за кожним видом сплати має оформлятися окремим розрахунковим документом.

В.о. начальника ДПІ – в м.Сєвєродонецьку Височина О.А.