Україна знайшла спосіб атакувати російські аеродроми з території рф: подробиці від джерел ГУР

Україна знайшла спосіб атакувати російські аеродроми з території рф: знешкоджені п'ять літаків

Україна знайшла спосіб успішно атакувати російські аеродроми з території рф, проведено щонайменше три такі операції.

Про це повідомляє розвідка Великої Британії, а також видання "УП" і NV з посиланням на джерела в українській розвідці.

Британська розвідка зазначає, що 19 серпня 2023 року середній бомбардувальник Ту-22М3 російської дальньої авіації був, ймовірно, знищений на авіабазі "Сольці" у Новгородській області росії, що за 650 кілометрів від кордону з Україною.

"Міністерство оборони росії повідомило, що напад був здійснений безпілотним літальним апаратом типу коптера. Якщо це правда, це додає ваги даним про те, що деякі атаки БПЛА проти російських військових цілей здійснюються з території росії. БПЛА-коптери навряд чи мають дальність, щоб досягти "Сольців" з-за меж росії", - йдеться у повідомленні.

Джерела в "УП" в ГУР повідомляють, що внаслідок атак по аеродромах "Сольці" та "Шайковка" були повністю знищені два стратегічних бомбардувальники Ту-22М3, ще два літаки пошкоджені.

А джерела NV в ГУР кажуть про п'ять знешкоджених російських літаків протягом трьох днів.

"За останні декілька днів групи диверсантів, координовані ГУР Міноборони, знешкодили п’ять російських літаків, в тому числі і стратегічні бомбардувальники, які завдавали ракетних ударів по українських містах", - повідомляє джерело.

Нагадаємо, 21 серпня російська пропагандистка Маргарита Симоньян повідомила, що один з безпілотників, які атакували Москву і Підмосков'я вранці, 21 серпня, ППО збила неподалік від її будинку.