У ЛОВА повідомили про плани окупантів щодо нової хвилі мобілізації на Луганщині

У ЛОВА повідомили про плани окупантів щодо нової хвилі мобілізації на Луганщині

Після «перших виборів» окупанти планують мобілізувати до 70 тисяч осіб на Луганщині. Перед виїздом до рф із дітьми Сєвєродонецька загарбники проводять «виховні бесіди».

Про це йдеться у зведенні Луганської ОВА.

На окупованій частині Луганщини готуються розгорнути чергову хвилю примусової мобілізації. Поки стримуючим фактором є «перші вибори», які відбудуться у вересні, наголосили в обласній адміністрації.

Наразі окупаційна влада проводить наради та інструктує виконавців.

«Повістки люди отримуватимуть у присутності росгвардії та поліціянтів. За попереднім планом, необхідно мобілізувати до 70 тисяч осіб», - поінформували в Луганській ОВА.

Також там нагадали, що раніше школярів Сєвєродонецька, які поверталися з «відпочинку» з рф, запрошували на «індивідуальні бесіди» з відповідними окупаційними службами.

«Підозрювали, що при виїзді з міста ті, увійшовши в інтернет після річної перерви, можуть підтримувати зв’язки з однолітками, які евакуювалися, та дізнаватися новини із джерел, не окутаних російською пропагандою», - зазначили у ЛОВА.

Тепер, поінформували в обласній адміністрації, відповідні «виховні заходи» проводять перед виїздом, щоб упередити всі ризики. Дітям не рекомендують спілкуватися з однокласниками, які мешкають в безпечних регіонах України та за кордоном.

Нагадаємо, раніше начальник Сєвєродонецької районної військової адміністрації Роман Власенко розповів про свавілля окупаційних силовиків на Луганщині.