У Києві дві сестри на День незалежності станцювали на могилах військових: їх затримала поліція

У Києві дві сестри на День незалежності станцювали на могилах військових: їх затримала поліція

Поліція Києва затримала двох сестер, які на День незалежності влаштували танці на могилах військових. За скоєне їм загрожує до 5 років позбавлення волі.

Як повідомили у поліції, відео з танцями на кладовищі вони виклали у соцмережі.

"Менш ніж за годину правоохоронці зупинили киянок біля станції метро "Золоті Ворта" та доставили до Деснянського управління поліції. Як стало відомо, двоє сестер прийшли на Лісове кладовище та вирішили таким чином "вшанувати" памʼять загиблих захисників України", - йдеться у повідомленні. 

Слідчі Деснянського управління поліції за погодженням з окружною прокуратурою розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 297 Кримінального кодексу України - наруга над могилою.

Вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру. Фігуранткам загрожує обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк. 

Як сестри пояснюють свої танці на могилах військових

Згодом одна з сестер пояснила їхню поведінку і вибачилася за обох в Instagram. Вона повідомила, що вони з сестрою перебували на могилі батька, який загинув під Ізюмом.

"Я і моя сестра приносимо вибачення. Ми вшановуємо кожного полеглого за нашу батьківщину. Сьогодні ми навідувалися на могилу свого полеглого батька, що загинув під Ізюмом. На жаль, було не дуже коректно виставляти відео такого характеру, хоча ми не мали на думці очорнити ім’я героїв", – йдеться в її повідомленні.