ЗСУ восени розгорнуть бронетанковий батальйон, оснащений 31 танком Abrams, — речник армії США

ЗСУ восени розгорнуть бронетанковий батальйон, оснащений 31 танком Abrams, — речник армії США

США й інші партнери України допомагають готувати бронетанковий батальйон ЗСУ, оснащений 31 танком Abrams, його мають намір розгорнути восени.

Про це повідомляє Wall Street Jornal з посиланням на речника армії США в Європі полковника Мартіна О'Доннелла.

"Проходять підготовку два додаткові батальйони, один нацгвардії та один бронетанковий. Останній оснащений 31 танком Abrams і буде розгорнутий восени разом з бронетехнікою для прориву мінних полів і бойового інженерного обладнання", - сказав О'Доннелл.

Тренування мають на меті дати змогу українським силам прорвати оборону ворога та маневрувати в тилу росіян, але без переваг, якими американські військові давно користуються, особливо повітряних сил. 

Загалом США та їхні партнери підготували понад 70 тисяч українських військових на понад 40 полігонах. Але суть загальновійськової підготовки США в Німеччині полягала в 14 мотопіхотних, механізованих батальйонах і батальйонах національної гвардії — близько 8000 військовослужбовців — які мали прорвати російські лінії або обороняти місцевість.

12-тижнева програма навчання для цих батальйонів включала інструктаж щодо спільного використання артилерії, механізованих підрозділів і піхоти. Його кульмінацією стали тижневі навчання батальйонного рівня, в яких українські сили протистояли імітаційному супротивнику, який грали сили США.

Нагадаємо, 24 серпня Португалія заявила, що забезпечить навчання українських пілотів і механіків керуванню винищувачами F-16. Крім того, пілотів ЗСУ навчатимуть у США, Данії і Нідерландах.