СБУ викрила освітянок-колаборанток з Луганщини. Одна з них - організаторка «референдуму»

СБУ викрила освітянок-колаборанток з Луганщини. Одна з них - організаторка «референдуму»

Співробітники СБУ зібрали доказову базу стосовно ще двох «освітянок» з Луганщини, які співпрацюють з ворогом. Фігурантки отримали повідомлення про підозру за ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк

Зокрема, слідство встановило, що призначена окупантами директорка «государственного общеобразовательного учреждения лнр «Станично-Луганская гимназия» веде російську пропаганду серед школярів і активно співпрацює з чиновниками країни-агресора, у тому числі, з представниками політсили «единая россия».

У 2018 році її притягнули до кримінальної відповідальності за організацію антиукраїнського «референдуму».

Також, за даними досудового розслідування, добровільно погодилася на кадрову пропозицію окупантів колишня заступниця директора ліцею у Гречишкіному Щастинського району.

Нині фігурантка обіймає посаду директора «государственного образовательного учреждения лнр «учебно-воспитательный комплекс «Гречишкинская школа».

В освітньому закладі ведуть російську пропаганду, використовують державні символи країни-терориста.

Керівниця взаємодіє з окупаційною адміністрацією й закликає місцевих мешканців підтримувати окупантів.

Слідчі СБУ зібрали достатні докази колабораційної діяльності фігуранток. Правопорушниці отримали повідомлення про підозру за ст. 111-1 Кримінального кодексу України. Наразі матеріали кримінальних проваджень вже перебувають на розгляді у суді.

Досудове розслідування проводили слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Нагадаємо, судитимуть трьох жителів Луганщини, які очолюють управління освіти та школи при окупаційній владі держави-агресора.