15000 квадратних метрів маскувальних сіток. "Сєвєродонецькі павучки в Ужгороді" святкують річницю роботи

15000 маскувальних сіток. Сєвєродонецькі павучки в Ужгороді святкують річницю роботи

15000 квадратних метрів маскувальних сіток. Такі досягнення Сєвєродонецьких павучків в Ужгороді за рік роботи. Про те як починалася велика допомога армії у 2014-му році та як продовжується наразі вже в релокації “Сєвєродонецьк онлайн” розповів волонтер Ігор Цвєтний.

Як все починалося

“У 2014-му році троє сєвєродонецьких активістів об'єднали свої зусилля та організували групу місцевих “павучків”. Першою локацією стала вулиця Донецька 37-а, саме за цією адресою охочі допомогти армії плели сітки, збирали донати”

"Павучки" працюють на перемогу

Зі свого боку, ми, як рекламна фірма “ПрофіАрт”, допомагали теж певними коштами, продуктами для військових, як то було в ті роки: робили що хто може. Також у 14-му ми організували благодійний фонд “Допомога і справа”, який надавав підтримку й “павучкам”.

“Павучки” продовжують плести й після повномасштабного вторгнення

“У 22-му, після початку повномасштабного вторгнення росії усі роз'їхалися по країні й наразі справа павучків продовжується й на Івано-Франківщині, в Києві, Кам’янському та інших містах та містечках”

Дружня команда "павучків"

Продовжували справу й в Ужгороді. Організувати роботу вирішила відома сєвєродонецька активістка та волонтерка Ганна Щеблетова. Тож почали активно шукати приміщення. За підсумком, з цією задачею впоратися нам допоміг Сергій Гайдай. Ми отримали умови для плетіння в історико-культурному комплексі “Совине гніздо”. Спочатку сєвєродончан було приблизно людей 7. Самостійно робили рами для сіток, закупляли необхідні матеріали. І ось 29-го серпня всі зібралися і почали плести першу сітку на фронт.

“За рік роботи чудові руки всіх дотичних подужали 15 000 квадратних метрів надважливого захисного рядна”

15000 квадратних метрів сіток сплели "павучки" за рік

Також активісти долучалися до створення й так званих “кікімор”, допомагали армії медикаментами, відганяли автівки на фронт. Тобто робити все, щоб наблизити нашу перемогу
Наразі в нашій волонтерській групі понад 50 осіб. Плетемо ми кожного дня. Коли є великі замовлення, то працюємо в чотири зміни. Можемо закінчувати й опівночі.

“Ми продовжуватимемо плести до самої перемоги й опісля. Адже війна так просто не закінчиться Допоки існує росія — завжди буде небезпека повторного нападу А так, всі наші павучки планують повернутися додому. Відновлювати та відбудовувати”

Дружня команда "павучків"

Тож не забуваймо, що війна ще не скінчилась! Вона не "десь там далеко", а тут, перед нашими очима, у нашому домі, у нашій Україні! З кожним днем командна зростає та продовжує приймати замовлення та виготовляти маскувальні сітки для ЗСУ/ТРО.
Доєднатися до важливої справи можна за адресою: локація "Совине гніздо" (розташована на вулиці Ференца Ракоці, 2, навпроти скверу імені Героїв Майдану. Найближча зупинка громадського транспорту знаходиться на площі Поштовій # 7, 22, 14).