Атака дронів на аеродром у Пскові: супутник показав, як виглядають пошкоджені російські Іл-76

Атака дронів на аеродром у Пскові: супутник показав, як виглядають пошкоджені російські Іл-76

Опубліковані перші супутникові знімки після атаки безпілотників на аеродром у Пскові в рф.

Знімки опублікувало видання "Схеми".

На них видно пошкодження щонайменше двох літаків Іл-76 у ніч із 29 на 30 серпня. Після аналізу супутникових знімків це підтвердив авіаексперт Анатолій Храпчинський.

"На супутниковому знімку ми бачимо, що пошкоджена поверхня біля крил, швидше за все, дронами намагалися потрапити до паливних баків, що знаходяться в тій частині літака. Але і це все одно виведення літака на капітальний ремонт, який триватиме щонайменше 2-3 місяці", – пояснив він.

Також біля одного з літаків можна помітити два червоні автомобілі, схожі на пожежні, які могли залучити для гасіння пожежі.

Іл-76 використовує 76-та гвардійська десантно-штурмова дивізія армії рф. Вона ж – "псковська дивізія", одна з учасників захоплення Бучі на початку повномасштабного вторгнення.

Нагадаємо, у рф повідомили про атаку дронів вночі, 30 серпня, на шість регіонів центральної росії: Псковську, Брянську, Рязанську, Орловську, Калузьку та Московську області.

Дрони атакували військовий аеродром Пскова. Над містом обмежували рух повітряного транспорту. Внаслідок атаки пошкоджено чотири літаки Іл-76, повідомляли російські ЗМІ. Міноборони рф цю інформацію не коментує. За попередніми даними, в атаці на псковський аеропорт брало участь понад 10 безпілотників.

Повідомлялося, що дрони атакували також Черехінську військову базу у Пскові, місце дислокації 104-го гвардійського десантно-штурмового полку. Зазначається, що у 2022 році цей полк також брав участь у військових злочинах у Бучі.

Речник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов підтвердив, що вночі, 30 серпня, внаслідок атаки дронами на аеропорт у російському Пскові були знищені чотири російські літаки Іл-76. 

Речник Кремля Дмитро Пєсков назвав найбільший напад безпілотників на російську територію з початку війни в Україні "продовженням терористичної діяльності київського режиму".