СБУ затримала снайпера, який готував замах на командування ЗСУ за завданням ФСБ росії (ФОТО)

СБУ затримала російського снайпера, який готував замах на командування ЗСУ (ФОТО)

Контррозвідка СБУ затримала четвертого учасника агентурної мережі ФСБ росії, який на 9 травня цього року готував замах на командування Сил оборони у Запорізькій області.

СБУ зазначає, що напередодні затримані ще два організатора ворожої групи, а згодом викрили спільника, який у власній квартирі під ліжком 6-річної доньки ховав зброю та боєприпаси.

"Четвертий учасник агентурної мережі ФСБ має позивний "Фантом". Після серії затримань його поплічників він "заліг на дно" і у такий спосіб намагався уникнути покарання", - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, ним виявився мешканець обласного центру, колишній військовий, який володів навичками стрільби з російської снайперської гвинтівки безшумної стрільби "Вінторєз". 

"За наявними даними, саме з такої гвинтівки "Фантом" мав здійснити замах на командування бойових підрозділів ЗСУ, які воюють на передовій південного фронту", - повідомляє СБУ.

Спецслужба дізналася, що після нейтралізації інших учасників агентурної групи на "Фантома" згодом знову вийшов представник ФСБ.

"Під час сеансу зв’язку він поставив нове завдання своєму агенту – скоригувати ворожий удар по фронтових позиціях ЗСУ із застосуванням російських вогнеметних систем "Солнцепек". Для збору розвідданих про місця базування українських захисників фігурант намагався "втемну" використовувати своїх знайомих з фронтових районів області", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що здійснити завдання "Фантому" не вдалося, його затримали співробітники Служби безпеки.

Під час обшуків за місцем проживання затриманого вилучили понад пів тисячі набоїв різного калібру, у тому числі патрони 308 win для стрільби зі снайперської гвинтівки. На підставі зібраних доказів фігуранту планується повідомити про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України.

Галерея зображень

СБУ затримала снайпера, який готував замах на командування ЗСУ за завданням ФСБ росії
СБУ затримала снайпера, який готував замах на командування ЗСУ за завданням ФСБ росії
СБУ затримала снайпера, який готував замах на командування ЗСУ за завданням ФСБ росії