650 обстрілів за добу: окупанти намагаються “продавити” українську оборону на Лимано-Куп’янському напрямку

650 обстрілів за добу: окупанти намагаються “продавити” українську оборону на Лимано-Куп’янському напрямку

Війська рф 650 разів обстріляли позиції українських захисників з артилерії різних систем на Лимано-Куп’янському напрямку впродовж минулої доби.

Про це в ефірі Еспресо.TV повідомив начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш.

За його словами, противник використав десятки тисяч артилерійських боєприпасів та снарядів.

“Він не відчуває снарядного голоду та продовжує сунути”, - зауважив Євлаш.

Також ворог активно використовує армійську й тактичну авіацію: 14 авіаційних ударів він завдав за минулу добу.

Євлаш додав, що на Лимано-Куп’янському напрямку зараз найбільше російських окупаційних військ: понад 110 тисяч. Зокрема, вони концентрують свою увагу в напрямку Новоєгорівки Луганської області.

“Вісім штурмів, які відбулися у зоні відповідальності Східного угруповання на Лимано-Куп’янському напрямку, були в напрямку Новоєгорівки. З семи танків, знищених там за добу, шість знищені саме біля Новоєгорівки”, - розповів начальник пресслужби.

Противник, поінформував він, намагається “продавити” українську оборону на Лимано-Куп’янському напрямку, підтягуючи туди резерви як в живій техніці, так і артилерію, завдаючи вогневих уражень. Проте Сили оборони не дають йому просунутися.

За минулу добу українським захисникам вдалося знищити 77 окупантів. Серед семи спалених танків, два – сучасні Т-90 «Прорив». Також вдалося знищили БМП, три автівки, 82-мм міномет, гаубицю «Мста-Б», артилерійську установку «Піон», безпілотник та два склади з боєприпасами.

Нагадаємо, 30 серпня, російські окупанти 11 разів намагалися штурмувати українські позиції поблизу Новоєгорівки