Зустріч Ердогана і Путіна: в МЗС назвали шантажем нові вимоги про відновлення зернової угоди

Зустріч Ердогана і Путіна: в МЗС назвали шантажем вимоги про відновлення зернової угоди

МЗС України прокоментувало зустріч президента Туреччини Реджепа Ердогана і російського диктатора Володимира Путіна на якій вони висунули нові вимоги щодо відновлення зернової угоди.

Міністр МЗС Дмитро Кулеба в ефірі телемарафону назвав їх шантажем.

Він зазначив, що напередодні двостороннього саміту Путіна і Ердогана мав розмову з Туреччиною, навів всі доводи України, які, на переконання Кулеби, є справедливими.

"Ми не повинні бути заручниками шантажу росії, коли вона сама створює проблеми і потім пропонує їх вирішувати. Ми стоятимемо на позиції збереження санкцій проти росії. Але зауважу, що жодних санкцій проти сільськогосподарської продукції росії немає, це маніпуляція", - заявив Кулеба.

Нагадаємо, 4 серпня президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган перебував з одноденним візитом до рф у Сочі і зустрівся з російським диктатором Володимиром Путіним.

Під час зустрічі з Ердоганом Путін заявив, що для відновлення "зернової угоди" рф вимагає зняття частини санкцій щодо постачання російського зерна та добрив на європейські ринки.

Ердоган заявив, що турецька сторона підготувала новий пакет пропозицій з ООН, "який передбачає значний прогрес". Ердоган також заявив, що "Україні, звичайно, потрібно пом'якшити свій підхід, щоб зробити спільні кроки з росією".