У Луганській ОВА розповіли, скільки дітей оздоровили цього літа

У Луганській ОВА розповіли, скільки дітей оздоровили цього літа

З 3346 дітей, облікованих у громадах Луганської області, послуги з оздоровлення та відпочинку отримали 3310. Зокрема, 2697 дітей відпочили в Україні та за кордоном.

Про це повідомляє Луганська ОВА.

За інформацією, у цілому на проведення оздоровчої кампанії «Літо-23» з місцевих бюджетів витратили 14,3 мільйона гривень.

Відповідну роботу провели й обласні заклади, в яких перебувають діти.

Так, для 55 вихованців Луганського обласного центру реабілітації дітей-інвалідів «Відродження» організували терапевтичні групи.

Вихованці Луганського обласного будинку дитини № 2 провели літо на березі Адріатичного моря у Словенії в оздоровчому таборі «Debeli tricks».

На запрошення Спілки литовських стрільців 10 курсантів Луганського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою побували у молодіжному літньому таборі Жальгіріс-2023 (Паюріс, Литва).

На відпочинок до Австрії, (Санкт Георген та Когль) у червні та липні направили 55 вихованців Сєвєродонецької обласної санаторної школи.

Департамент охорони здоров’я облдержадміністрації направив 63 дитини до санаторію «Прикарпатський» (Яремче, Івано-Франківська область).

У Польщі відпочили 88 дітей з різних територіальних громад області.

У ЛОВА також зазначили, що направлення дітей до МДЦ «Артек» здійснюватиметься до кінця поточного року, остання група заїде у грудні 2023 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що мешканці Рубіжанської громади отримали по десять тисяч на оздоровлення дітей.