Зеленський про путіна: "Здувся як людина, як політик. Він убив Пригожина"

Зеленський про Путіна: "Здувся як людина, як політик. Він убив Пригожина"

Президент Володимир Зеленський заявив, що в нього є інформація про те, що саме російський диктатор Володимир путін вбив керівника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина.

Про це Зеленський сказав на саміті "Ялта" у Києві, повідомляє "Російська служба BBC".

"Путін здувся як людина, як політик. Він убив Пригожина, принаймні таку інформацію ми маємо. У нас в Україні жалобних днів, коли небо втратило Пригожин, не було. Для нас це на одного терориста менше", — сказав він.

Президент України не уточнив, на підставі яких даних було зроблено висновок, що Путін міг бути причетним до загибелі засновника ПВК «Вагнер». В умовах воєнного часу Бі-Бі-Сі не може оперативно перевірити заяви офіційних осіб.

Нагадаємо, Пригожин загинув унаслідок авіатрощі неподалік Москви 23 серпня. 30 серпня в адміністрації президента США Джо Байдена натякнули, що Кремль може бути відповідальним за смерть Пригожина.

Розвідувальні джерела у Великій Британії називають імовірним причетним до організації загибелі  Пригожина Андрея Авер’янова – керівника підрозділу, який влаштував отруєння сім’ї Скрипалів "Новічком" у Солсбері.

Представник Кремля Дмитро Пєсков називав "брехнею абсолютною" заяви представників західних країн, які стверджують, що Пригожин міг бути убитий "за завданням Кремля".