«Вибори типу розпочалися, але насправді голосують всі, хто хочуть – і місцеві, і не місцеві», - Власенко

 «Вибори типу розпочалися, але насправді голосують всі, хто хочуть – і місцеві, і не місцеві», - Власенко про псевдовибори

Окупаційна адміністрація Луганщини створює картинку нібито високої явки на «перших виборах».

Про це в єдиному марафоні новин заявив голова Сєвєродонецької РДА Роман Власенко.

За його словами, довчасні вибори почалися ще декілька днів тому.

«Окупаційна влада намагається зробити гарну картинку того, що дуже багато бажаючих проголосувати, висока явка. Навіть намалювали вже там, що на довчасних виборах проголосувало 20%. Але все це був таки фейк з військовими, без жодної таємниці голосування, на зупинках, в автомобілях, на підприємствах. Більше для картинки, щоб можна було намалювати будь-які результати», - вважає Власенко.

За даними на ранок, відкрилося понад 400 «виборчих дільниць»

«Вибори типу розпочалися, але насправді голосують всі, хто хочуть – і місцеві, і не
місцеві, паспорт рф не обов’язковий, щоб взяти участь у голосуванні. Цим окупанти підтверджують, що паспортизація не вдалася», - каже він.

У неділю окупанти обіцяють розпочати чергову хвилю мобілізації.

«Вони радіють, коли на дільниці приходять чоловіки, щоб отримати їхні реєстраційні дані», - вважає Власенко.

Він додав, що у списках половина не місцевих кандидатів. Також комісії створені наполовину з не місцевих. Наглядачів теж привезли з рф. Напередодні до міст заїхало багато росіян для того, щоб створити картинку на виборах.

На окупованих територіях, додав він, три навали наразі. Вивіз сміття – не вистачає ресурсів для вирішення цього. Також проблеми з водою та відновленням комунікацій.

Нагадаємо, відкривати дільницю чи голосувати віддалено у самопроголошеній «лнр» вирішували окремо в кожному місті чи селі. За відсутності паспорта рф до псевдовиборів допускають із будь-яким документом.