Лисогор розповів про “нереальну явку" на псевдовиборах у Сєвєродонецьку та Лисичанську

Лисогор розповів про “нереальну” явку на псевдовиборах у Сєвєродонецьку та Лисичанську

Окупанти заявили про явку на рівні 96,7% під час псевдовиборів в окупованому Сєвєродонецьку.

Про це в ефірі телемарафону “Єдині новини” розповів начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Він зауважив, що загалом результатами “виборів” не здивований. Окупанти, за їхніми заявами, опрацювали вже 100% бюлетенів і показали явку 72,5%.  

“Вже явка завищена і за кількістю людей, і за всім. Але найбільше, коли ми передивлялись інформацію, можна сказати, в шок повергло те, що в Сєвєродонецьку явка відбулась 96,7%, 14,5 тисячі виборців проголосувало. В Лисичанську - 98,36% з 29 тисяч”, - наголосив Лисогор.

На його думку, такі цифри явки в населених пунктах, які знаходяться недалеко від лінії фронту, "не мають жодного відношення до реальності".

Очільник ЛОВА також розповів про особливості “голосування” в інших районах Луганської області.

Зокрема, на Сватівщині, за його словами, “вибори” проводили під час святкування дня населеного пункту: варили кашу та роздавали гуманітарку поблизу дільниці.

“У деяких населених пунктах в селах взагалі не бачили комісій, які б ходили. В інших - обійшли одну вулицю та поїхали. Але ми зараз дивимося ці пункти, там явка майже 100%. Масштаби фальсифікації вражають”, -  додав Лисогор.

Нагадаємо, з радником з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА Павлом Романюком "Сєвєродонецьк онлайн" розібрав наслідки псевдовиборів для України, порушення Женевської конвенції та сприйняття світом.