Путін назвав нову вимогу для початку мирних переговорів з Україною

Путін назвав нову вимогу для початку мирних переговорів з Україною

Російський диктатор володимир путін заявив, що для того, "щоб був хоч якийсь шанс на переговори, Україні спочатку доведеться скасувати свою самовільну заборону на мирні переговори та пояснити, чого вона хоче".

Про це він сказав під час економічного форуму у російському тихоокеанському портовому місті Владивосток, повідомляє Reuters.

"Тоді подивимося", - сказав Путін.

На його думку, Україна, швидше за все, почне мирні переговори лише тоді, коли в неї вичерпаються ресурси, і коли вона використає будь-яке потенційне припинення бойових дій, "щоб знову озброїтися за допомогою Заходу".

"У мене таке враження, що вони хочуть відкусити скільки завгодно, а потім, коли їхні ресурси будуть близькі до нуля, домогтися припинення бойових дій і почати переговори, щоб поповнити свої ресурси і відновити боєздатність", - сказав Путін. 

Путін сказав, що багато потенційних посередників запитували його, чи готова росія припинити бойові дії, але він сказав, що росія навряд чи зможе припинити бойові дії, коли вона стикається з українським контрнаступом.

Нагадаємо, раніше умовами переговорів з Україною у Кремлі називали: визнання територіальних реалій, невступ України у НАТО і ЄС, посилення прав російськомовних, роззброєння армії.

Українська сторона, включно з президентом Володимиром Зеленським, неодноразово заявляла, що переговори можливі тільки після припинення бойових дій і виведення війск рф з усієї території України. До того ж Зеленський заявляв, що переговори саме з путіним вести не буде. Він підписав указ, яким офіційно визнав перспективу будь-яких переговорів з путіним неможливою.

Указ був ухвалений після проголошення про незаконне приєднання до рф чотирьох окупованих регіони України.

Також нагадаємо, що росія контролює близько 18% території України, включаючи Крим, який вона анексувала в 2014 році, і частину східної та південної України, яку вона взяла під контроль у 2022 році.

Голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі вважає, що війна в Україні триватиме, доки одна чи інша сторона не досягне політичних цілей війсковими засобами, або обидві сторони не вирішать, що вони не можуть досягти цих цілей і сядуть за стіл переговорів.