У Севастополі українські літаки ракетами уразили десантний корабель і підводний човен рф (оновлено)

У Севастополі ракети уразили десантний корабель і підводний човен — носій "Калібів", — OSINT-дослідник

У Севастополі вночі, 13 вересня, пролунали вибухи, в рф заявили про ракетну атаку на суднобудівний та судноремонтний завод.

Російське опозиційне видання "Важные истории" пише, що в декого з місцевих від вибухової хвилі вибило вікна.

Як повідомляє міноборони росії, сили ППО збили сім із десяти ракет, внаслідок влучення пошкоджено два кораблі, які перебувають на ремонті. На Севморзаводі обслуговуються зокрема кораблі міноборони.

За словами окупаційного губернатора Михайла Развожаєва, постраждали 24 людини. 

Американський OSINT-дослідник MT Anderson пише, що ракети уразили десантний корабель "Ропуча" та підводний човен "KILO" - носій ракет "Калібр".

OSINT-проект Ukraine Battle Map пише, що удар по Севастополі, ймовірно, завдали крилатими ракетами Storm Shadow.

OSINT-аналітик Def Mon вважає, що в сухих доках були вражені великий десантний корабель проекту 775 і підводний човен проекту 877 "Палтус".

Супутники NASA також зафіксували пожежі на Севастопольському морському заводі після нічної атаки. На мапі видно три осередки вогню, який спалахнув близько 4-ї години ранку. 

Командувач Повітряних сил Микола Олещук подякував пілотам за бойову роботу у Севастополі.

Речник ГУР Андрій Юсов в коментарі виданню "Бабель" підтвердив ураження двох кораблів, але уточнив, що йдеться про дизель-електричний підводний човен "Ростов-на-Дону" та великий десантний корабель "Мінськ".

Нагадаємо, на початку серпня морські дрони ЗСУ завдали серйозних пошкоджень великому десантному кораблю "Оленегорский горняк".