Буданов про удари України по рф: "Британія і США також бомбили територію Німеччини у Другій світовій"

Буданов про удари України по рф: "Британія і США також бомбили територію Німеччини у Другій світовій"

Україна відповідатиме рф, якщо та повторить ракетні удари по Україні у зимовий період.

Про це в інтерв'ю The Economist сказав керівник української розвідки Кирило Буданов.

Буданов також відкидає припущення про те, що нова ударна потужність української зброї загрожує ескалацією або видає Україну як агресора. За його словами, Сили оборони України не порушують правил війни: "У росії зафіксовано "нуль" жертв серед цивільного населення".

"Ніхто не вірить, що Велика Британія чи США були агресорами у Другій світовій війні, хоча вони також бомбили територію Німеччини", - додав він. 

Глава розвідки каже, що він працює над обмеженою позицією стримування та відплати, щоб протистояти очікуваній зимовій кампанії ракетних і безпілотних ударів росії по інфраструктурі.

"Нехай починають. Вони теж отримають відповідь", - сказав Буданов. Але він не сподівається, що рф коли-небудь здасться. За його словами, війна була постійною для росії протягом всієї її історії. "Ми розуміємо, що не закінчимо війну парадом перемоги в Москві. Але й Москві не варто сподіватися провести його в Києві", - сказав Буданов.

Нагадаємо, у Держдепі США заявляли, що Сполучені Штати не заохочують і не дозволяють удари по території росії, але визнають, що Україна сама вирішує, як захищатися.

В уряді Німеччини заявляли, що Україна має право бити по території росії задля самооборони, однак зазначили, що це повинно робитися без застосування німецької зброї.