Під Москвою диверсанти заклали вибухівку на аеродромі і підірвали "літаки судного дня", — ГУР

Під Москвою диверсанти заклали вибухівку на аеродромі і підірвали "літакив судного дня", — ГУР

Невідомі диверсанти підірвали два літаки та гелікоптер у Підмосков'ї на аеродромі Чкаловський.

Про це повідомляє ГУР.

За даними української розвідки, на аеродромі чкаловський група слідчого комітету рф розслідує диверсію, внаслідок якої 18 вересня диверсанти суттєво пошкодили два літаки та один гелікоптер.

"Подія викликала неабияку істерику у вищих військових коридорах — на аеродромі базуються урядові літаки  "літаки судного дня" та літаки-розвідники", - йдеться у повідомленні.

В ГУР зазначають, що невідомі особи на аеродромі, який ретельно охороняється, заклали вибухівку та підірвали літаки АН-148 та ІЛ-20, які обидва відносяться до 354 авіаполку спеціального призначення. Також підірвали вертоліт МІ-28Н, який до цього активно залучався до збиття ударних дронів над Московською областю.

"Пошкодження літаків не дозволять розраховувати на їх швидке відновлення. У гелікоптера вибухом пошкоджено хвостову частину. Ще один АН-148, який перебував поруч з іншими на стоянці, отримав незначні ушкодження", - інформує розвідка.

В рф проводять заходи з пошуку диверсантів та обмеження поширення в місцевих ЗМІ інформації про подію. 

Нагадаємо, Україна повернула під контроль "Вишки Бойка" — це бурові газо- та нафтовидобувні платформи біля берегів Криму в Чорному морі. Операцію  провели підрозділи ГУР МО України", зокрема під контроль були повернуті бурові платформи "Петро Годовалець" та "Україна", а також СПБУ "Таврида" і СПБУ "Сиваш".