Комітетом Шуфрича керуватиме депутат, який пропонував пенсіонерці продати собаку, щоб оплатити комуналку

Комітетом Шуфрича керуватиме депутат, який пропонував пенсіонерці продати собаку, щоб оплатити комуналку

Верховна Рада зняла Нестора Шуфрича з посади голови парламентського Комітету з питань свободи слова. В.о. голови Комітету став нардеп Євген Брагар (фракція "Слуга народу").

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк (фракція "Голос").

"За" проголосували 258 народних депутатів.

За словами Железняка, Шуфрич залишається одним з трьох членів цього Комітету.

"А поки в.о. голови Комітету з питань свободи слова стане Євген Брагар. А там на наступному тижні чекаємо пропозицію про постійного голову", - додав він.

Нагадаємо, 15 вересня Шуфрича затримала СБУ у нього вдома у селі Козин Київської області за підозрою у держзраді. В той же день суд відправив його у СІЗО на два місяці без права внесення застави.

Також нагадаємо, що нардеп Брагар у 2020 році на телеканалі "112 Україна" запропонував пенсіонерці, яка скаржилася, що не може прожити на пенсію у 2 тис. гривень, продати собаку, щоб оплатити комуналку.

Журналісти-розслідувачі Bihus.Info з'ясували, що Брагар у травні 2022 року придбав відновлений Lexus CT200h у США за 3250 доларів.

Брагар і до вторгнення рф ставав фігурантом сюжетів Bihus.Info. 

У 2020 році в межах експерименту журналісти зачитували депутатам фракції "Слуга народу" окремі пункти програми "Єдиної росії" і просили відзвітувати про їхнє виконання. В Брагара запитали про обіцянку ввести мораторій на прийняття законів, що збільшують навантаження на сільгоспвиробників (пункт з програми "Єдиної росії").

"В Україні дуже сильно змінилася ситуація в зв'язку з ковідом. Я впевнений, що це ми реалізуємо надалі", - відповів Брагар.

У 2021 році журналісти стверджували, що Брагар купив собі автомобіль Mercedes як "євробляху", щоб прикрити реальну автівку — Toyota Camry.