Армія рф випустила по Україні 43 ракети з 10 літаків: є влучання у Рівному, Харкові, Черкасах і на Львівщині

Армія рф випустила по Україні 43 ракети з 10 літаків: є влучання у Рівному, Харкові, Черкасах

Армія рф під ранок, 21 вересня, атакувала Україну крилатими ракетами повітряного базування Х-101/Х-555/Х-55. Усього зафіксували пуски 43 крилатих ракет із 10 літаків стратегічної авіації Ту-95мс з району західніше Енгельса.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Зазначається, що росіяни запускали ракети у декілька хвиль і у повітряний простір України вони входили з різних напрямків, постійно змінюючи курс по маршруту. 

"В результаті бойової роботи силами та засобами Повітряних Сил у взаємодії із ППО Сил оборони знищено 36 крилатих ракет. До відбиття удару застосовано зенітні ракетні війська, винищувальну авіацію Повітряних Сил, підрозділи мобільних вогневих груп Сил оборони України та інші засоби", - йдеться у повідомленні.

Крім того, о 6:00 ранку противник завдав удару зенітними керованими ракетами С-300 по Харкову.

Мер Харкова Ігор Терехов повідомив про шість влучань у Слобідському районі міста і про двох постраждалих.

Крім того, за даними МВС, від обстрілу є постраждалі у Черкасах, там ракета зруйнувала готель в центрі міста. "Станом на 08:40 кількість травмованих унаслідок російського удару зросла до 10 осіб", - йдеться у повідомленні.

Керівник Черкаської ОВА Ігор Табурець  повідомив, що двоє з постраждалих у тяжкому стані. Медики надають усю необхідну допомогу", - додав він.

КМВА повідомляє, що у Києві уламки ракет впали у Шевченківському і в Дарницькому районі, постраждали сім людей, у тому числі дитина.

Наслідки падіння уламків ракети у Дарницькому районі

"Над містом було збито понад 20 ворожих цілей", - йдеться у повідомленні. У Шевченківському районі пошкоджено газову трубу без загоряння, в житловому будинку вибуховою хвилею вибито двері, пошкоджено вікна.

Також відомо про влучання у Рівному і Дрогобичі Львівської області.

Керівник Рівненської ОВА Віталій Коваль повідомив, що у Рівному влучання в енергетичну та цивільну інфраструктуру.

"Зокрема постраждала СТО і п'ять автівок, які знаходилися на її території. Без людських жертв. Частина Рівненського району без електроенергії. Активно працюють над відновленням бригади Рівнеобленерго", - додав він. 

Пожежа після влучання в СТО у Рівному

Керівник Львівської ОВА Максим Козицький розповів, що близько 06:25 ворог завдав трьох ракетних ударів по території Дрогобича.

"Два прильоти – по промисловому обʼєкту. Загорівся цех, зруйнована триповерхова будівля складу, є загоряння на площі близько 30 кв.м. Ще один ракетний удар – по приватному двоповерховому складу. Є загоряння на площі 20 кв.м. Пожежі ще гасять. Станом на цю годину інформації про постраждалих не надходило", - проінформував він.