Більшість американців виступають проти збільшення допомоги США Україні у війні з рф, — CNN

Більшість американців виступають проти збільшення допомоги США Україні у війні з рф, — CNN

Американський телеканал CNN у серпні провів опитування, яке показує, що більшість американців виступають проти того, щоб Конгрес дозволив збільшене фінансування для підтримки України у її війні з росією.

Результати опитування CNN опублікував сьогодні, 21 вересня, напередодні зустрічі президента України Володимира Зеленського із президентом США Джо Байденом і членами Конгресу.

Загалом 55% американців вважають, що Конгрес США не повинен дозволяти додаткове фінансування для підтримки України проти 45%, які вважають, що Конгрес має дозволити таке фінансування.

51% каже, що США вже зробили достатньо, щоб допомогти Україні, тоді як 48% кажуть, що вони повинні зробити більше. "Опитування, проведене в перші дні російського вторгнення наприкінці лютого 2022 року, показало, що 62% вважали, що США повинні були зробити більше. Після того опитування міжпартійні розбіжності також посилилися, і більшість демократів і республіканців зараз на протилежних сторонах питань щодо ролі США в Україні", - зауважує CNN.

Більшість, але не всі (68%) тих американців, хто вважає, що США повинні зробити більше для підтримки України, виступають за додаткове фінансування, як і 23% тих, хто каже, що США вже зробили достатньо.

"Якщо конкретно запитати про типи допомоги, яку США могли б надати Україні, існує більш широка підтримка допомоги у зборі розвідданих (63%) і військовій підготовці (53%), ніж у наданні зброї (43%), поряд із дуже слабкою підтримкою американських військових сил для участі в бойових діях (17%)", - йдеться в оприлюднених результатах.

Більшість американців, які вважають, що США повинні робити більше для підтримки України, виступають за надання допомоги в зборі розвідданих (75%), військовій підготовці (68%) і зброї (60%), тоді як серед тих, хто каже, що США вже зробили достатньо, тільки збір розвідданих отримує підтримку більшості (52%).

Більшість американців дійсно висловлюють стурбованість тим, що війна росії в Україні загрожуватиме національній безпеці США (56%), але з лютого 2022 року ця цифра значно зменшилася, 72% тоді були стурбовані загрозами безпеці США.

Серйозне занепокоєння у новому опитуванні полягає в тому, що війна триватиме без розв’язки протягом тривалого часу.

"Майже 8 із 10 стурбовані цим, у тому числі 82% демократів, 75% незалежних і 73% республіканців. Майже дві третини загалом стурбовані тим, що війна в Україні призведе до посилення загроз демократії в інших країнах (65%) або призведе до нападів росії в інших країнах (64%), і приблизно 6 із 10 стурбовані тим, що це може призвести до ширшої війни в інших країнах Європи (59%)", - йдеться в опитуванні.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський сьогодні, 21 вересня, має зустрітися у Вашингтоні з президентом США Джо Байденом. Зеленський повідомив, що під час переговорів буде топове питання – ППО для України.

Також у недавньому інтерв'ю Зеленський казав, що розраховує отримати далекобійні ракети ATACMS. Він зазначав, що питання "знаходиться на фінішній прямій".