Буданов розповів про втрати серед російських військових після удару по Севастополю

Буданов розповів про втрати серед російських військових після удару по Севастополю

Унаслідок атаки України на штаб Чорноморського флоту Росії в Севастополі загинули щонайменше 9 осіб, поранення отримали 16. Серед них — російські генерали.

Про українській службі Голосу Америки повідомив начальник Головного управління розвідки України Кирило Буданов.

“Серед поранених - командувач угруповання генерал-полковник (Олександр) Романчук, в дуже важкому стані. Начальник штабу генерал-лейтенант (Олег) Цеков, перебуває без свідомості. Кількість постраждалих звичайних військовослужбовців, які не є працівниками штабу, ще встановлюється. Це військові, які несуть службу, охорона, і так далі - вони не входять у той перелік, який я вам озвучив”,  - розповів Голосу Америки Буданов.

Видання зазначає, що Олександр Романчук - командувач угруповання російських сил на Запорізькому напрямку, отримав звання генерал-полковника у 2023 році. Генерал-лейтенант Олег Цеков - командир 200 омсбр берегових військ північного флоту вмф рф.

Водночас Буданов не підтвердив повідомлень про імовірну загибель командувача Чорноморського флоту рф адмірала Віктора Соколова. Про його стан інформації в ГУР наразі немає.

Видання пише, що на питання, яку роль у плануванні удару відіграли партизани та місцеві мешканці, Буданов відповів, що розвідка збирає дані з усіх джерел.

“Зрозуміло, що агентурні джерела - одні з основних”,  - додав він.

Водночас начальник ГУР не став відповідати, чи для атаки на штаб Чорноморського флоту рф використали ракети західного виробництва.

“Тут я маю утриматись від відповіді, думаю ви маєте мене зрозуміти”, - сказав він.

Нагадаємо, 22 вересня ЗСУ завдали ракетного удару по штабу Чорноморського флоту росії у Севастополі.