Симоньян, Соловйов, Скабєєва — обличчя російської пропаганди

 Симоньян, Соловйов, Скабєєва — обличчя російської пропаганди

Російські пропагандисти – ефективна інформаційна зброя москви. Вони публічно закликають до геноциду українського народу, спотворюють історію, маніпулюють. Саме завдяки їхній злочинній діяльності відбувається багаторічне зомбування росіян. Як результат — близько 75 відсотків громадян рф підтримують війну в Україні. Симоньян, Соловйов, Скабєєва… Ці імена стали ототожненням пропаганди. “Сєвєродонецьк онлайн” проаналізував основні наративи, які просувають прибічники путіна.

Як Україна бореться з кремлівськими пропагандистами


У березні 2022-го року Кабінет міністрів України погодив запропонований Мінкультом перелік російських пропагандистів, щодо яких планують застосувати безстрокові санкції. Як зазначив  ексміністр культури Олександр Ткаченко:


“Ці списки та санкції мають бути розглянуті РНБО та Президентом. Окрім всього, їхнє погодження дозволить нам з таким же списком звернутись до ЄС і ввести дзеркальні санкції”, – повідомив він.

До списку потрапили:

  • Добродєєв Олег Борисович, генеральний директор ВГТРК;
  • Ернст Костянтин Львович, генеральний директор «Первого канала»;
  • Тюлін Володимир Володимирович, генеральний директор ТОВ «Акцепт», телеканал «Рен ТВ»;
  • Жаров Олександр Олександрович, генеральний директор АТ «Газпром—Медиа Холдинг»;
  • Канделакі Тінатін Ґівіївна, телеведуча, виконуюча обов’язки директора каналу ТНТ;
  • Габрелямов Арам Ашотович, голова ради директорів ВАТ «Редакція газети Известия», генеральний директор і президент видавничого дому «News Media»;
  • Кісельов Дмитро Констянтинович, генеральний директор Федерального державного унітарного підприємства «Международное информационное агентство «россия сегодня»;
  • Міткова Тетяна Ростиславівна, заступник генерального директора ВАТ «Телекомпанія НТВ» з інформаційного мовлення, головний редактор Служби інформації НТВ;
  • Симоньян Маргарита Симонівна, головний редактор Russia Today;
  • Скабєєва Ольга Володимирівна, телеведуча каналу «Россія—1»;
  • Соловйов Володимир Рудольфович, ведучий «Соловйов Live»

За словами Ткаченка, санкційні списки насправді набагато ширші, наразі у них фігурують найбільш токсичні персони та юридичні особи.


Топпропагандисти. Хто вони

Володимир Соловйов:


Топпропагандист рф. Відзначився безліччю фейків про Україну, розпалюванням ненависті до українців.

"Якщо ви вважаєте, що ми зупинимося на Україні — подумайте 300 разів. Нагадаю вам, що Україна — це лише проміжний етап у забезпечення стратегічної безпеки російської федерації"

Так він погрожував Європі в березні 2022 року.

Також одіозний журналіст закликав до знищення українських міст. Про це він висловився  30 травня 2023 року у своїй програмі “Соловьёв Live”.


“Київ розібрати, Одесу — розібрати, Харків, Львів, Дніпро, Івано-Франківськ. Сьогодні туди мають піти удари значно жорсткіші, ніж ті, що йдуть зараз”, - сказав Соловйов.

Коментуючи "перегрупування" російських військ на Харківщині, телеведучий заявив:


"А ми думали, що наближаємо лінію вогневого ураження до наших кордонів? Обстрілюйте і Харків буде знищений! Просто стерти з лиця землі! Київ буде знищений!"

Крім того, Соловйов заперечив “СВО” і наголосив:

“Це — війна. Інакше бути не може”. Хоча у 2008-му році риторика була геть інша: "Жодної війни Росії з Україною ніколи не буде, тому що будь-яка людина, яка спробує це здійснити, — злочинець"


Наразі ж телеведучий активно залякує Україну та Захід ядерним Армагеддоном.

 

Ольга Скабєєва:

Фото: detector.media

Якщо казати про російських пропагандисток, то мимоволі одразу згадуєш Ольгу Скабєєву. Ще одна телеведуча, яка відома своєю ненавистю до України, Європи та Америки. Вона – рупор кремлівської пропаганди, чию брехню регулярно вживають мільйони громадян росії й не тільки.

Нещодавно Скабєєва бідкалася, що

 "На жаль, в Києві уже майже не буває перебоїв з електропостачанням"

"Українці не сидять без світла постійно. Найдовше, коли не було електрики, за інформацією Кличка, це - 10 годин. Всі американські пропагандисти вказують на те, що не виходить у нас або ми не намагаємося змусити всіх страждати в Україні", - заявила Скабєєва.

Також пропагандистка цинічно прокоментувала удар росіян по Одесі, заявивши, що вона "із задоволенням" дивиться на атаки:

 
"Ми, зрозуміло, не агресори, але із задоволенням дивимося на те, як ми вже третю ніч поспіль завдаємо удари відплати", - сказала телеведуча. 


Нагадаємо: уночі 23 липня 2023-го року росія завдала масованого удару по Одесі. Руйнувань зазнала історична частина у центрі міста. Зокрема — відомий Спасо-Преображенський собор. російські пропагандисти називали це "ударами помсти", при цьому наголошуючи, що це українська ракета влучила у собор.

 
 

Маргарита Симоньян:

Ще одна кремлівська пропагандистка відома своїм бажанням захопити Україну. Нещодавно журналістка заявила, що росія захопила Київщину та перемогла нашу державу ще на другий-третій день повномасштабного вторгнення. Про це Симоньян розповіла в етері свого шоу на росТБ. Далі, за словами телеведучої, почалася війна росії проти НАТО на території України.


"Київ як такий ми перемогли в перший тиждень! Ми його, нагадаю... У Гостомелі вже були, скрізь були! Взяли фактично! Так?" … "Давайте розбиратися, проти кого ми воюємо. Ми не воюємо проти України, ми перемогли Україну у перші два-три дні. Потім почалася війна з НАТО"

Слід зауважити, що Симоньян не в перше намагається довести успіхи окупаційної армії. Фраза про те, що росія перемогла Україну на другий-третій день повномасштабної війни, яку вона вже видавала у грудні 2022 року, стала вірусною.

 

Ці медіа персони — колосальна машина антиукраїнської пропаганди путіна. На їхній дезінформації та відвертій брехні тримається ідеологія російської влади. Вони виготовляють контент, який закликає знищувати українців, у неймовірних обсягах. Армія “ботів” щоденно вносять розбрат у соцмережах. Російська пропаганда діє безперервно та агресивно. Безперечно, що “Скабєєви” та інші прибічники путіна є воєнними злочинцями та мусять за це понести повну відповідальність.