Німеччина у 2024 році скоротить витрати на біженців, українців це також торкнеться, — Reuters

Німеччина у 2024 році планує скоротити витрати на біженців, — Reuters

Німеччина у 2024 році планує вдвічі скоротити федеральну допомогу, яку вона виділяє землям для покриття витрат на прийом та інтеграцію біженців.

Про це повідомляють джерела Reuters, зазначаючи, що рішення обумовлене скороченням бюджету на тлі стрімкого зростання інфляції після років щедрих витрат. Уряд також скасує свій внесок у витрати на догляд та інтеграцію українських біженців, додали джерела.

Понад 1 мільйон людей шукали притулку в Німеччині після вторгнення рф в Україну, і їхня підтримка вплинула на міста та муніципалітети країни, а 16 земель країни вимагали більше федеральних коштів для покриття витрат біженців наступного року.

"У понеділок Берлін поінформував землі, що виділить максимум 1,7 мільярда євро (1,80 мільярда доларів) на підтримку витрат біженців у 2024 році, порівняно з 3,75 мільярда євро цього року, повідомили два джерела в уряді, які відмовилися назватися через конфіденційність зустрічі", - пише інформагенція.

Федеральний уряд не обіцяв, що в наступні роки допомога біженцям відповідатиме фінансуванню 2023 року.

Представник міністерства фінансів заявив, що зустріч федерального уряду та урядів земель у понеділок з цих питань не дала результатів перед запланованою консультацією з канцлером у листопаді.

"По суті, землі несуть відповідальність за розміщення та догляд за біженцями. Федеральний уряд усвідомлює національний вимір", – додав речник.

Нагадаємо, директор об’єднаного штабу планування та командування міністерства оборони Німеччини генерал Крістіан Фройдінг каже, що війна в Україні не закінчиться протягом шести місяців. 

"Ніхто не сподівається, що війна закінчиться протягом шести місяців", — сказав Фройдінг. Німецький уряд планує підтримку України з "часовим горизонтом до 2032 року". За його словами, німецьке визначення перемоги полягає у відновленні територіальної цілісності України до її кордонів 1991 року.