В Україні на хабарі у $4 тис. викрили суддю, який має портрет в образі Цезаря у стилі Пшонки (ФОТО)

В Україні на хабарі у $4 тис. викрили суддю, який має портрет в образі Цезаря у стилі Пшонки (ФОТО)

На Київщині НАБУ і САП спільно з СБУ викрили суддю Броварського міськрайонного суду Київської області на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди у сумі $4 тис.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ, зазначаючи, що сьогодні, 27 вересня, судді повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України.

За даними слідства, суддя одержав неправомірну вигоду від представника однієї зі сторін у цивільній справі за ухвалення рішення в її інтересах.

"Частину неправомірної вигоди у сумі 1 тис. дол. США він отримав раніше за прийняття ним рішення про витребування доказів у справі. Під час одержання другої частини неправомірної вигоди у сумі 3 тис. дол. США за ухвалення ним у цей день рішення про стягнення боргу на користь позивача його викрили "на гарячому" детективи Національного бюро", - йдеться у повідомленні.

НАБУ також опублікувало фото з кабінету судді під час обшуків. Серед грамот і нагород є портрет самого судді в образі Юлія Цезаря.

Такий саме портрет знаходили у 2014 році під час обшуків у ексгенпрокурора Віктора Пшонки.

Нагадаємо, у липні цього року стало відомо, що колишній генпрокурор Віктор Пшонка, який втік до росії ще у 2014 році, виграв судовий процес в Європейському союзі з приводу його включення до списку військових санкцій блоку.

Генеральний суд ЄС скасував рішення щодо санкцій проти Пшонки та його сина Артема, пославшись на помилки в оцінці та сумніви в тому, що вони були засновані на достатньо "твердій фактичній підставі".