СБУ встановила офіцера армії рф, який отримав "героя росії" за вбивство українців у Бучі (ФОТО)

СБУ встановила офіцера армії рф, який отримав "героя росії" за вбивство українців у Бучі (ФОТО)

СБУ встановила особу ще одного російського загарбника, який причетний до масових катувань та вбивства мирних жителів під час окупації Київщини. Ним є лейтенант Нурсултан Муссагалеєв – командир розвідувального взводу 104-го десантно-штурмового полку 76-ї десантно-штурмової дивізії ЗС рф.

Про це повідомляє СБУ.

Служба нагадує, що після втечі росіян з Київщини вище військово-політичне керівництво рф нагородило Муссагалеєва зіркою "героя росії" та медаллю "за бойові відзнаки".

Встановлено, що 24 лютого 2022 року він у складі окупаційних угруповань росії перетнув північний кордон України і прибув до Бучанського району для підготовки до наступу на Київ.

"Під час перебування на території громади Муссагалеєв брав участь у "зачистках", спрямованих на придушення руху опору та залякування мешканців регіону. У ході одного з таких каральних заходів командир російського розвідвзводу наказав своїм підлеглим викрасти 29-річного місцевого жителя, який проїжджав на автомобілі через ворожий блокпост. Потерпілого вивезли до лісу поблизу селища Дмитрівка, де тривалий час жорстоко катували, а потім за наказом Муссагалеєва розстріляли і покинули тіло на місці вбивства", - йдеться у повідомленні СБУ.

Слідство отримало свідчення російського полоненого, який на початку повномасштабного вторгнення рф перебував у складі підрозділу Муссагалеєва. Військовополонений підтвердив факт катувань і розстрілу мешканця Бучанського району.

"Також встановлено особи ще двох підлеглих Муссагалеєва, які розстріляли потерпілого. Ними виявились заступник командира взводу окупантів старший сержант Олексій Колесніков та командир 2-го відділення ворожого підрозділу сержант Олександр Вісєлков", - додали в СБУ.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Муссагалеєву та двом його спільникам про підозру за ч. 1 ст. 28 та чч. 1, 2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни, вчинене групою осіб).

Нагадаємо, наймасовіша атака дронів відбулася вночі, 30 серпня, на шість регіонів центральної росії: Псковську, Брянську, Рязанську, Орловську, Калузьку та Московську області.

Повідомлялося, що дрони атакували Черехінську військову базу у Пскові, місце дислокації 104-го гвардійського десантно-штурмового полку. Зазначається, що у 2022 році цей полк брав участь у військових злочинах у Бучі.