МЗС України має інформацію про загибель ще трьох українців під час війни в Ізраїлі

МЗС України має інформацію про загибель ще трьох українців під час війни в Ізраїлі

Українські дипломати провели успішну рятувальну операцію — вивезли із міста Сдерот українського хлопчика, який отримав поранення під час нападу бойовиків. Також МЗС перевіряє інформацію і про загиблих українців.

Про це повідомляє речник МЗС України Олег Ніколенко.

За його словами, зараз дитина перебуває в безпечному місці під опікою посольства, хлопчику надана медична та психологічна допомогу.

"Вдалося розшукати п‘ятьох громадян, які вважалися зниклими на півдні Ізраїлю". - додав Ніколенко.

Він зазначив, що МЗС перевіряє інформацію про можливу загибель інших двох українців поблизу сектора Газа, також МЗС очікує підтвердження про загибель ще одного українця в самому секторі Газа.

"Загалом за минулу добу оперативний штаб МЗС України опрацював понад 200 звернень громадян. Фіксуємо масове скасування авіарейсів. Шукаємо рішення для допомоги нашим людям виїхати з країни", зазначив Ніколенко.

Нагадаємо, 8 жовтня Ніколенко підтвердив інформацію про загибель двох українок в Ізраїлі. Обидві громадянки тривалий час проживали в країні.

Терористичне угрупування ХАМАС здійснив вторгнення в Ізраїль з сектору Газа у суботу, 7 жовтня, в 50-річчя "війни Судного дня". За перші 30 хвилин своєї операції ХАМАС випустив по території Ізраїлю 5 тисяч ракет та снарядів.

Бойовики ХАМАС захопили у заручники понад 100 ізраїльтян, зокрема високопосадовців, ще 30 ізраїльтян полонили бойовики палестинського угруповання "Ісламський джихад".

Цієї ночі авіація Ізраїлю продовжила наносити удари по сектору Газа, щоб "знищити можливості терористичної групи ХАМАС", військові бомблять не лише будинки командирів, а будинки усіх бойовиків без попередження.