Авіація рф не завдає ракетних ударів по Україні вже 21 день: розвідка Британії назвала причину

Авіація рф не завдає ракетних ударів по Україні вже 21 день: розвідка Британії назвала причину

Військові літаки дальньої авіації росії не завдавали ударів по Україні з 21 вересня 2023 року, тобто протягом 21 доби. Це може означати, що рф накопичує ракети.

Про це повідомляє розвідка міноборони Великої Британії.

Відомство нагадує, що раніше вже були такі перерви в ракетних обстрілах: "Остання подібна перерва відбулася з 9 березня по 28 квітня 2023 року, тобто протягом 51 дня".

"У цьому випадку було ймовірно, що рф майже вичерпала свої запаси ракетних боєприпасів AS-23 після зимової кампанії проти критичної національної інфраструктури України. Цього разу ймовірно, що російська дальня авіація зберігає існуючі запаси ракет АС-23, а також використовує цю паузу для збільшення придатних запасів в очікуванні подальших важких ударів по Україні впродовж зими", - зазначає британська розвідка.

Вона зазначає, що зараз росія зосередила свої авіаудари по зернових об’єктах на півдні України, використовуючи "шахеди". 

"Це удари по українських портах річки Дунай, які, ймовірно, вимагали високого рівня точності через близькість цілі до румунського кордону. Цілком імовірно, що Росія використовувала "шахеди" для цих цілей через їх кращу точність у порівнянні з іншими типами ракет повітряного базування", - припускає розвідка.

Нагадаємо, 28 серпня в Головному управління розвідки Міноборони прогнозували, що армія рф не зможе випускати 100 ракет одночасно цієї осені, як це було минулоріч.

12 жовтня голова ГУР Міноборони Кирило Буданов заявляв, що взимку Україні доведеться "битися за електрику".