Данілов відкинув можливість “припинення вогню” за посередництва Пекіна

Данілов відкинув можливість “припинення вогню” за посередництва Пекіна

Секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов відкинув можливість досягнення домовленості про припинення вогню між Україною та рф за посередництва Китаю.

Про це він сказав в інтерв'ю Kyodo News, пишуть “Ліга.Новини”.

Коментуючи зміцнення зв'язків між росією та КНР, Данілов заявив, що Москва "втратила свою незалежність і тепер змушена покладатися на такі країни, як Китай, Північна Корея та Іран", але відмахнувся від ймовірності припинення вогню за посередництва Пекіна.

Данілов також вкотре відкинув можливість будь-яких переговорів з росією до тих пір, доки в Україні перебувають війська країни-агресорки.

 "Не буде жодних переговорів, які варто вести, доки росія продовжує окуповувати (українську - ред.) територію, включаючи Крим", - наголосив він.

Данілов також розвіяв побоювання, що міжнародна увага та підтримка України ослабнуть на тлі загострення ситуації між Ізраїлем та угрупуванням ХАМАС на Близькому Сході.

"У відносинах зі Сполученими Штатами та Європою не відбулося жодного зниження. Співпраця триває, і ми отримуємо допомогу щодня", - заявив секретар РНБО.

Нагадаємо, Китай похвалив свою позитивну роль на мирному саміті щодо України в Саудівській Аравії.