«Заступника міністра промисловості та торгівлі лнр» з Сєвєродонецька підозрюють в колабораціонізмі

  «Заступника міністра промисловості та торгівлі лнр» з Сєвєродонецька  підозрюють в колабораціонізмі

СБУ повідомила про підозру «заступнику міністра лнр», уродженцю Сєвєродонецька, який сприяє передачі українських підприємств на Луганщині російським власникам.

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк.

Служба безпеки України зібрала доказову базу та повідомила про підозру самопроголошеному «заместителю министра промышленности и торговли лнр» Дмитру Частнікову.

За даними досудового розслідування, керівну посаду в «уряді» псведореспубліки уродженець Сєвєродонецька обійняв у липні цього року.

До 2014 року Частніков був менеджером у сєвєродонецькому НВО «Склопластик», потім виїхав до країни-агресора, працював на промислових підприємствах на керівних посадах.

Зрештою він став одним із переможців окупаційного конкурсу «Лидеры возрождения», через який адміністрація президента рф відбирає та просуває «управлінців», готових співпрацювати з загарбниками на тимчасово окупованих територіях.

Наразі у складі незаконного органу влади «заступник міністра» сприяє окупантам у переділі власності на захоплених територіях, переведенню українських промислових підприємств під юрисдикцію рф та передачі їх російським власникам.

СБУ повідомила йому про підозру в колабораційній діяльності за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

Невдовзі фігуранта буде оголосили у розшук. Йому загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Досудове розслідування проводять слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.