Пакет Байдена на $106 млрд, у якому є і допомога Україні, має великі проблеми в Сенаті, — Politico

Пакет Байдена на $106 млрд, у якому є і допомога Україні, має великі проблеми в Сенаті, — Politico

Запит президента США Джо Байдена на суму 106 мільярдів доларів на національну безпеку має великі проблеми на Капітолійському пагорбі. 

Про це пише Politico.

Ще до того, як запит потрапить у Палату представників, який і досі без спікера, підрозділи Республіканської партії в Сенаті погрожують відхилити пропозицію або кардинально її змінити. Республіканці розділилися щодо того, чи варто пов’язувати допомогу Ізраїлю та Україні, багато хто також наполягає на великих змінах у прикордонній політиці та не дивиться на ціну.

За даними видання, навіть деякі представники Республіканської партії — прихильники цих чотирьох пріоритетів у запиті — Україна, Ізраїль, Тайвань і південний кордон — налаштовані нехарактерно песимістично після першої дискусії партії щодо закону.

"Пакет, який надіслав Білий дім, справді мертвий", — сказав сенатор Майк Раунд, "В Сенаті можуть почати, по суті, спочатку".

Демократи "тримають ключі від Сенату", але їм знадобиться дев’ять або більше голосів республіканців, щоб щось пройшло через палату.

"Надсилання Україні додаткової допомоги все ще викликає розбіжності в Республіканській партії, і деякі республіканці хочуть, щоб Сенат самостійно розглянув допомогу Ізраїлю", - йдеться у статті і додається, що складність такого великого законодавчого акту може призвести до його скасування. 

Нагадаємо, адміністрація президента США Джо Байдена представила у Конгресі новий пакет фінансування у $100 млрд, з яких передбачається надання понад $60 млрд Україні і $40 млрд для надання допомоги Ізраїлю, Тайваню та контролювання кордону США та Мексики.