В армії України сформували новий батальйон з громадян росії, — Bloomberg

В армії України сформували новий батальйон з громадян росії, — Bloomberg

В ЗСУ сформували батальйон "Сибір", який об’єднав десятки росіян та представників етнічних меншин росії, які подорожували через треті країни, щоб приєднатися до української армії.

Про це повідомляє Bloomberg, посилаючись на слова офіційних осіб у їхньому навчальному таборі.

Зазначається, що на відміну від добровольчих груп, таких як легіон "Свобода росії", які заявили про підтримку України, солдати "Сибіру" є частиною регулярної української армії і очікують, що їх відправлять у бій дуже скоро.

Серед них є люди з таких груп, як якути та буряти з величезного східно-сибірського регіону росії, які заявили, що хочуть незалежності від рф та розглядають перемогу України у війні як крок до цієї мети.

"Якщо люди хочуть воювати за Україну, за наші кордони, за крах цього російського радянського режиму, чому б і ні?", - сказав Bloomberg News їхній український інструктор і командир на тренувальному полігон групи. "Це їхній вибір, і він показує, що не всі росіяни підтримують путіна".

Українські чиновники заявили, що вони очікують залучити більше громадян росії, особливо представників меншин країни, до участі у війні проти путіна. Особи в батальйоні "Сибір" пройшли ретельні перевірки безпеки, щоб переконатися, що вони прихильники України, а потім підписали військовий контракт, прийнявши армійські позивні для захисту своєї особистості.

Нагадаємо, крім легіону "Свобода росії", який виступає на підтримку України, є також "російський добровольчий корпус". Ці бійці влітку влаштовували рейди у Бєлгородську область, захоплювали окремі селища, вступали у бій з російськими військами.