ДБР каже, що у Києві розікрали гроші на ремонт енергообладнання, зруйнованого обстрілами рф

ДБР каже, що у Києві розікрали гроші на ремонт енергетичного обладнання, зруйнованого обстрілами

Слідчі ДБР сьогодні, 27 жовтня, провели обшуки в адмінбудівлях ТЕЦ Києва за фактом за фактом розкрадання грошей під час ремонту енергетичного обладнання, зруйнованого обстрілами.

Як повідомляє ДБР, обшуки відбуваються в межах розслідування кримінального провадження.

Зокрема, слідчі перевіряють інформацію про виведення виділених на ремонт грошей на рахунки підприємства з ознаками фіктивності для подальшого переведення у готівку та привласнення. 

"Перевіряється також інформація, що самі роботи, відповідно до укладених у 2022 році договорів, фактично не виконувались. Метою обшуку на ТЕЦ є вилучення документації про допуск на об’єкти працівників та техніки підрядника у 2022-2023 роках, а також бухгалтерська документація з результатами виконання робіт", - йдеться у повідомленні.

Слідчі ДБР виконують всі встановлені законодавством вимоги щодо інформаційної безпеки та рекомендації служб, які забезпечують безпеку стратегічних об’єктів.

Бюро наголошує, що слідчі не втручалися у технологічний процес вироблення електроенергії та тепла.

"Слідчі працюють лише з документацією, яка зберігається в адміністративних приміщеннях та добровільно видається. Одночасно слідчі дії проводяться у підрядній організації, яка була виконавцем робіт", - зазначається у повідомленні.

Досудове розслідування здійснюють за статтями зловживання владою та службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364, ч. ст. 366 КК України). Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років.

"Київтеплоенерго" повідомляло, що ДБР проводить обшуки на ТЕЦ-6 і ТЕЦ-5, наголошуючи, що "обшуки створюють загрозу для порушення технологічного процесу вироблення електроенергії та тепла".