Зеленський почувається зрадженим західними союзниками і обманюється у перемозі України, — The Time

Зеленський почувається зрадженим західними союзниками і обманюється в перемозі України, — The Time

Після візиту президента Володимира Зеленського до Вашингтона у вересні The Time простежив за ним та його командою до Києва, сподіваючись зрозуміти, як вони відреагують на отримані сигнали, особливо на наполегливі заклики до боротьби з корупцією в уряді та згасаючим ентузіазмом щодо війни.

Про це йдеться у статті The Time.

У перший день у Києві автор статті Саймон Шустер запитав людину з оточення Зеленського, як почувається президент.

"Відповідь пролунала без жодних вагань: "Злий. Звичайний блиск його оптимізму, його почуття гумору, його схильність оживляти зустріч у бойовій кімнаті трохи жартами чи непристойним жартом — нічого з цього не збереглося до другого року повної війни", - цитує відповідь видання.

"Тепер він заходить, отримує оновлення, віддає накази та виходить", — каже один із давніх членів його команди. Інший сказав, що найбільше Зеленський почувається зрадженим своїми західними союзниками. Вони залишили його без засобів, щоб виграти війну, лише із засобами, щоб пережити її.

"Але його переконання не змінилися. Попри останні невдачі на полі бою, він не має наміру відмовлятися від боротьби або домагатися будь-якого миру. Навпаки, його віра в остаточну перемогу України над росією затверділа в формі, яка непокоїть деяких його радників. Вона непорушна і межує з месіанським", - пише The Time.

"Він обманює себе", — розчаровано сказав один із його найближчих помічників. "У нас немає варіантів. Ми не виграємо. Але спробуй йому це сказати".

Деякі з його помічників кажуть, що впертість Зеленського зашкодила зусиллям його команди розробити нову стратегію, нове повідомлення.

"Поки вони обговорювали майбутнє війни, одне питання залишалося табуйованим: можливість домовитися про мирну угоду з росіянами. Судячи з останніх опитувань, більшість українців відмовилися б від такого кроку, особливо якби він передбачав втрату будь-якої окупованої території", - зазначається у статті.

Зеленський залишається категорично проти навіть тимчасового перемир'я. "Для нас це означало б залишити цю рану відкритою для майбутніх поколінь", — сказав Зеленський автору статті Шустеру. "Можливо, це заспокоїть когось і всередині нашої країни, і за її межами, принаймні тих, хто хоче за будь-яку ціну обернутись. Але для мене це проблема, тому що ми залишилися з цією вибуховою силою. Ми лише затримуємо його детонацію". 

Нагадаємо, візит президента України Володимира Зеленського у США завершився вночі 22 вересня, він зустрівся з президентом США Джо Байденом і з конгресменами і сенаторами обох партій. Американські ЗМІ, аналізуючи перебіг візиту, писали, що це не був "бурхливий і теплий прийом".