Поліція і СБУ проводять обшуки у секті "АллатРа" по всій Україні, - ЗМІ

Поліція і СБУ проводять обшуки у секті "АллатРа" по всій Україні, - ЗМІ

Служба безпеки та Національна поліція у середу, 1 листопада, проводять обшуки у секті "АллатРа" по всій Україні.

Про це повідомляють джерела УП.

 "Сьогодні СБУ та Національна поліція проводять масові обшуки по всій Україні у сектантів з "АллатРа", - стверджує джерело.

За даними джерел, ця псевдорелігійна організація працювала в інтересах країни-агресора та систематично просувала кремлівські наративи у нашому суспільстві.

Подробиці обшуків поки не повідомляються.

Нагадаємо, народна депутатка Інна Совсун відправила звернення в СБУ, РНБО та Мін'юсту щодо діяльності в Україні проросійської секти "АллатРа", яка вже неодноразово потрапляла в поле зору правоохоронців.

Що відомо про секту "АллатРа"

Як пише ТСН, "АллатРа" називає себе громадським рухом і зареєстрована як громадська організація, однак ЗМІ не раз згадували про неї як про секту, пов’язану з "рускім міром". "АллатРа" відома пропагандою псевдонауки та диких теорій змови за участю інопланетян і таємних впливових еліт, які приносять в жертву дітей.

У книжках "АллатРа" йдеться про те, що світом начебто керує таємний світовий уряд – архонти, які є "світовим злом". "Архонти створили історію, встановили існуючий світовий лад, керують народами, впровадили релігії, поширюють хвороби. А зараз архонти готують третю світову війну. ООН та Ліга Націй відповідають інтересам архонтів, а НАТО – їхній "хлист" (батіг)", – вказано в літературі.

Журналісти "Телебачення Торонто" 2021 року зняли сюжет про організацію. Там вказувалося, що за фактом це релігійне об'єднання, яке побудоване на "різних східних практиках, перемішаних в блендері, та приправлених езотеричною маячнею і конспірологією".

В українських містах ще 2016 року було розміщено чимало плакатів та білбордів організації із написом "Благотворче суспільство". "АллатРа" має свої YouTube-канали, видає масові тиражі книжок та проводить різного роду "семінари".

Лідер секти Ігор Данілов у одному з ефірів "АллатРа ТВ" розповідав про владу, як люди страждають від війни через те, що хтось із кимось посварився.

Члени секти "АллатРа" влаштовували телемости з росією, запрошували поговорити "путіністів" та депутатів від "Єдиної росії". Катування та вбивства у Бучі члени "АллатРа" на своїх заходах коментували як "ви вбиваємо один одного" та "ми розділені, бо нас поділили на держави, на національності на раси, на соціальні, релігійні, політичні угруповання. Нас штучно поділяють і водночас промивають нам мізки"