Нардеп організував схему для "ухилянтів" від армії: ЗМІ пишуть, що це Дубінський, СБУ прийшла з обшуками

Нардеп організував схему для "ухилянтів" від армії: ЗМІ пишуть, що це Дубінський, СБУ прийшла з обшуками

Служба безпеки та ДБР проводять обшуки у спільників народного депутата України, який причетний до схеми незаконного виїзду за кордон чоловіків призовного віку. У ЗМІ пишуть, що мова йде про нардепа Олександра Дубінського.

Про обшуки повідомляє СБУ, прізвище нардепа називає "УП".

За даними слідства, нардеп організував протиправний механізм і використовував підконтрольну громадську організацію, щоб через неї "вносити потрібних людей у систему "Шлях" нібито як волонтерів".

"Таким чином йому вдалося нелегально переправити за кордон рідного брата своєї цивільної дружини", - зазначається у повідомленні.

За наявними даними слідства, частину документів, необхідних для втечі "клієнтів" за межі України, нардеп зберігав у свого колишнього помічника – депутата Київської обласної ради 8-го скликання, а також у свого близького родича.

Правоохоронці проводять комплексні заходи для притягнення до відповідальності організатора та учасників цього злочину.

"У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 15 та ч. 2 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України, тривають обшуки за місцями роботи і проживання фігурантів схеми. Серед адрес проведення слідчих дій – офіс громадської організації, де розташована приймальня нардепа", - йдеться у повідомленні.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності. Санкція статті передбачає покарання до 7 років тюрми.

Нагадаємо, народний депутат Олександр Дубінський під час війни виїхав за кордон під приводом супроводу батька на лікування. За інформацією співзасновника партії “Демократична сокира” Антон Швеця, Дубінський відпочивав в Барселоні зі своєю дівчиною.

3 серпня працівники ДБР спільно з СБУ вже проводили обшуки у Дубінського. Він назвав ці обшуки "політичним переслідуванням" з боку Офісу президента.