Строк ідентифікації пенсіонерів-ВПО подовжать: кому та коли її треба проходити

Строк ідентифікації пенсіонерів-ВПО подовжать: кому та коли її треба проходити

Мінсоцполітики вживає заходів для пролонгації строку проходження фізичної ідентифікації пенсіонерів-ВПО ще на три місяці.

Про це йдеться у повідомленні міністерства.

“Наразі Мінсоцполітики вживає заходів для пролонгації строку проходження фізичної ідентифікації  з 31 грудня 2023 р. ще на 3 місяці, до 1 квітня 2024 року відповідно. Найближчим часом проєкт відповідних нормативних змін має бути винесений на розгляд Уряду”,  - розповіли у міністерстві.

Там також пояснили, що протягом трьох останніх років, з моменту введення в Україні карантину у зв‘язку з Covid-19, виплата пенсій пенсіонерам, які стали ВПО ДО 24 лютого 2022 року, здійснювалася без проходження фізичної ідентифікації. 

З 1-го липня, у зв'язку із закінченням карантину, вона відновила свою дію. 

“Тобто ця норма відновлена лише для тих пенсіонерів, які стали ВПО до початку повномасштабної війни. Для інших – вона діяла весь час”, - наголошується у повідомленні.

Такі пенсіонери можуть пройти ідентифікацію, відвідавши будь-яке відділення Ощадбанку в Україні, або віддалено.

“Для пенсіонерів, які стали внутрішньо переміщеними особами після 24 лютого 2022 р., діють загальні правила фізичної ідентифікації. Відповідно до них, ідентифікація особи підтверджується під час доставки пенсії Укрпоштою особисто, а також уповноваженими банками, раз на рік, під час перерахування коштів людині на її картковий рахунок”, - зауважили в Мінсоцполітики.

Нагадаємо, Ощадбанк оголосив, що відновлює проведення фізичної ідентифікації пенсіонерів-переселенців у липні 2023 року.