Німеччина може подвоїти допомогу Україні у 2024 році

Німеччина може подвоїти допомогу Україні у 2024 році

Канцлер Олаф Шольц погодився подвоїти військову допомогу Німеччини Україні наступного року до 8 мільярдів євро (8,6 мільярда доларів).

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на свої джерела.

У разі схвалення парламентом у Берліні, де партія Шольца має більшість, підвищення видатків на оборону Німеччини перевищить ціль у 2% валового внутрішнього продукту, заявлену всіма членами Організації Північноатлантичного договору, вважають експерти.

Законодавці від Соціал-демократів Шольца, Вільних демократів і Партії зелених домовилися про збільшення переговорів щодо запропонованого федерального бюджету на 2024 рік на цьому тижні.

Шольц пообіцяв значне розширення військового потенціалу навіть після того, як спеціальний фонд витрат на оборону буде вичерпано, оскільки Німеччина нарощує свою роль європейського центру НАТО.

Очікується, що бюджетний комітет Бундестагу, або нижньої палати парламенту, наступного тижня затвердить додаткові 4 мільярди євро, що збільшить витрати на оборону Німеччини до 2,1% ВВП у 2024 році.

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон заявив, що обов'язком його країни є допомогти Україні у відбитті російської агресії. Але, додав він, може настати час для "чесних і хороших переговорів" з москвою.