Актор Остап Ступка став підсудним через "п'яну ДТП": прокурор просить три роки тюрми (ФОТО)

Актор Остап Ступка став підсудним через "п'яну ДТП": прокурор просить три роки тюрми (ФОТО)

У Києві судять актора Остапа Ступку, який вчинив ДТП, перебуваючи за кермом у стані алкогольного сп'яніння. Прокурор просить для нього три роки тюрми, оскільки у ДТП постраждала людина.

Як повідомляє прокуратура Києва, відбулися судові дебати у справі за обвинуваченням водія позашляховика Range Rover. Відомство не називає імя підсудного, але називає дату ДТП - 4 квітня 2023 року, місце ДТП, рік народження водія і марку авто.

"Дорожня пригода сталася 4 квітня у Голосіївському районі Києва. За даними слідства, водій автомобіля Range Rover, рухаючись по вул. Федорова у напрямку перехрестя з вул. К. Малевича, виїхав на зустрічну смугу та скоїв наїзд на припаркований на вулиці Mitsubishi. Внаслідок ДТП чоловік, який перебував у легковику, отримав травми та був госпіталізований. Водія Range Rover, 1967 року народження, затримали на місці події. Прилад "Драгер" показав 1,62 проміле алкоголю в його крові", - йдеться у повідомленні.

Цього дня, за даними ЗМІ, Ступка, який 1967 року народження, на Range Rover потрапив у ДТП в Голосіївському районі столиці.

Прокуратура уточнила, що попередньо подія була кваліфікована за ч. 1 ст. 286-1 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження).

"Проте, враховуючи висновки судово-медичної експертизи, яка встановила, що спричинене потерпілому тілесне ушкодження є тяжким, кримінальне провадження перекваліфіковано на ч. 2 ст. 286-1 КК України", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що прокурор у дебатах просив суд визнати обвинуваченого винним та призначити йому покарання у вигляді 3 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами на 5 років.

Після виступу сторін у судових дебатах суд оголосив перерву перед останнім словом обвинуваченого. Наступне судове засідання призначене на 23 листопада 2023 року. 

Нагадаємо, народний депутата від "Батьківщини" Андрій Ніколаєнко вранці 3 листопада збив на смерть на своєму автомобілі 18-річну дівчину.