На американську підтримку Україні більше не можна покладатися, — The Economist

На американську підтримку Україні більше не можна покладатися, — The Economist

Європа має посилити підтримку України. Оскільки назріває тривала війна з росією, на американську підтримку більше не можна покладатися.

Про це пише The Economist.

Видання зазначає, що ні Україна, ні росія не зацікавлені в мирі, який "залишить ситуацію такою, хоч би як зараз".

"Для України неприйнятно дозволити росії утримувати територію, яку вона захопила, не в останню чергу через економічні наслідки втрати більшої частини свого південного узбережжя. Але для росії вторгнення все ще виглядає провалом, оскільки вона не контролює повністю жодну з чотирьох областей, анексованих нею у вересні 2022 року. Тож не очікуйте, що будь-яка сторона спробує врегулювати конфлікт у 2024 році", - йдеться у статті.

The Economist наголошує, що в такій реальності потрібна "нова політика, насамперед від лідерів Європи, які мають розуміти, що завдання підтримки України швидко переходить до них".

"Річ у тому, що на Америку більше не можна покладатися, щоб вона очолила цю боротьбу. Новий спікер Палати представників Майк Джонсон розпочав свій термін із блокування спроби президента Джо Байдена отримати дозвіл на новий пакет військової підтримки Україні у розмірі 61 мільярд доларів. Дональд Трамп є ще більшою загадкою, оскільки він часто суперечив сам собі щодо України, як і щодо багатьох інших речей. Байден, який досі чудово підтримував Україну, може вважати політику боротьби з республіканцями надто складною, оскільки наближаються вибори в листопаді", - йдеться у статті

Крім того, видання нагадує, що усі країни G7 погодилися надати Україні двосторонні гарантії безпеки, але жодна досі цього не зробила.

"Європі, подобається це чи ні, доведеться активізуватись і взяти на себе більше відповідальності за підтримку України. Це означає надання більше готівки в якості прямої фінансової допомоги, а також набагато більші інвестиції у військову техніку, щоб Європа могла озброїти Україну, не залишаючи себе беззахисною. Це також може допомогти, прискоривши інтеграцію України до ЄС", - підсумовує видання.

Читайте також: Залужний готується до найгіршого сценарію зупинки допомоги США Україні, — FT