Уряд України назвав кількість військових і цивільних, які перебувають у полоні росії

Уряд України назвав кількість військових і цивільних, які перебувають у полоні росії

За офіційними даними у полоні росії перебувають 4337 українців, з них 3574 військових та 763 цивільних.

Про це йдеться у повідомленні міністерства реінтеграції.

Зазначається, що такі дані має Комісія з питань встановлення факту позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України. Комісія функціонує при Мінреінтеграції.

"На сьогодні проведено вісім засідань Комісії. За їх результатами встановлено факт позбавлення волі щодо 4337 осіб (3574 військових та 763 цивільних)", - йдеться у повідомленні.

За результатами засідань Комісії відповідні дані вносяться до Єдиного реєстру осіб, яких позбавили особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України. 

"З початку поточного року вже виплачено 422 мільйони гривень звільненим з полону, а також родинам військовополонених, цивільних заручників і політвʼязнів", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, останній обмін полоненими відбувся 7 серпня. Тоді Україна повернула з російського полону ще 22 захисників: це бійці ЗСУ, серед яких два офіцери, військовослужбовці рядового та сержантського складу. Найстаршому з військових виповнилося 54 роки, наймолодшому — 23 роки.

22 жовтня ГУР повідомляло, що близько 2600 громадян України уже повернули додому з полону, але зараз темп і масштаби обмінів сповільнилися.