Найєм разом з міністром Кубраковим викрили ще одного нардепа на хабарі і спробі "дати відкат" (ФОТО)

Найєм разом з Кубраковим викрили ще одного нардепа на спробі "дати відкат" (ФОТО)

Народний депутат, який за сумісництвом є власником великого будівельного та аграрного бізнесів, пропонував "відкат" керівнику Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафі Найєму за надання його компанії підрядів з відбудови інфраструктурних об’єктів на 1 мільярд гривень.

Про це повідомляє НАБУ.

Відомство зазначає, що нардепа викрили спільно з САП, а також допомагали Віцепрем'єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков і голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафа Найєм.

Як з'ясувалося, у серпні 2023 року нардеп звернувся до топпосадовця Міністерства відновлення з проханням надати його компанії підряди з відбудови інфраструктурних об’єктів на 1 мільярд гривень.

"За це пообіцяв "винагороду" у розмірі 3-5% від вартості кожного підряду. Для узгодження подальших домовленостей нардеп також залучив директора компанії. Після надходження 50 млн грн за підряд з відновлення зруйнованого мосту в одному з регіонів України нардеп через довірену особу надав викривачу-топпосадовцю Державного агентства відновлення обіцяний відсоток у сумі 150 тис. дол. США. Передача неправомірної вигоди відбулась на паркінгу одного зі столичних супермаркетів, а гроші знаходились у китайській шкатулці", - йдеться у повідомленні.

За інформацією джерел УП йдеться про нардепа Сергія Лабазюка.

Нагадаємо, сьогодні, 21 листопада, також стало відомо, що НАБУ затримала народного депутата на спробі підкупити біткоїнами голову Держагентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафу Найєма.

За даними ЗМІ, підкуп здійснив нардеп фракції "Слуга народу" Андрій Одарченко.

НАБУ також наголошує, що це перша в історії антикорупційних органів неправомірна вигода у криптовалюті, яку вдалося задокументувати.