США побоюються, що Іран надасть рф сучасні балістичні ракети для війни в Україні

США побоюються, що Іран надасть рф сучасні балістичні ракети для війни в Україні

США побоюються, що Іран готується надати росії сучасні балістичні ракети малої дальності для її військової кампанії в Україні.

Про це The Wall Street Journal заявили офіційні особи США.

Видання нагадує, що Іран вже надав Росії озброєні безпілотники, керовані авіаційні бомби та артилерійські снаряди, заявили представники США.

"Ми стурбовані тим, що Іран розглядає можливість надання росії балістичних ракет для використання в Україні", – заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі.

Стурбованість щодо балістичних ракет посилилась після візиту міністра оборони РФ Сергія Шойгу до Тегерана у вересні, де йому показали іранські балістичні ракети "Абабіль" і "Фатех-110".

Нагадаємо, ще наприкінці вересня Американський інститут вивчення війни (JSW) повідомляв, що росія і Іран можуть укласти угоду про продаж безпілотників і ракет після закінчення терміну дії ракетних обмежень ООН 18 жовтня.

За даними української та ізраїльської розвідок, росію насамперед цікавлять іранські балістичні ракети "Фатех-110" та "Зольфагар", дальність дії яких становить 300 км і більше.

"Після 18 жовтня Іран матиме право експортувати ракети та пов'язані з ними технології без міжнародного контролю, що дасть йому можливість задовольнити військові потреби росії", - йдеться в огляді JSW.