«Митникам» з Луганщини, які пішли працювати на окупантів, загрожує до 15 років тюрми

«Митникам» з Луганщини, які пішли працювати на окупантів, загрожує до 15 років тюрми

За матеріалами СБУ перед законом відповідатимуть «митники лнр», які пішли працювати на окупантів.

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк. 

Зокрема, слідчі СБУ повідомили про підозру мешканцю Луганська, якого наприкінці квітня минулого року призначили керівником  «таможенного поста «Старобельск» государственного таможенного комитета лнр».

За наявними даними, після 2014 року фігурант працював у «митних органах» угруповання «лнр». Зокрема, на незаконно відкритому окупантами МП «Червонопартизанськ».

Після окупації Старобільська окупанти створили там «внутрішній митний піст», через який здійснюють протиправні «експортно-імпортні операції», у тому числі, вивезення до рф краденої сільгосппродукції з Луганщини.

«Начальнику ТП «Старобельск» слідчі повідомили про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Досудове розслідування проводять слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

митники

Слідчі дії щодо його колеги – «начальника отдела таможенного оформления №2 ТП «Танюшевка», вже завершили, матеріали перебувають на розгляді в суді.

Цей правопорушник також підтримує ворога від початку агресії проти України. Працював на різних посадах в окупаційній «митниці», у тому числі -  на незаконно функціонуючому «ТП «Изварино».

«Митникам» загрожує до 15 років позбавлення волі та конфіскація майна.

Нагадаємо, на 15 років засудили митника з Луганщини.