«Просто продовжуємо годувати». Як виживають люди в окупації на Луганщині з настанням холодів

«Просто продовжуємо годувати». Як виживають люди в окупації на Луганщині з настанням холодів

З приходом холодів на Луганщині проблеми жителів в окупації стало складніше приховати. Багато російських псевдоволонтерів викладають відео звідти й самі ж зізнаються – стан речей жахливий.

«Сєвєродонецьк онлайн» зробив підбірку відео, як зараз живуть люди в окупації.

Наприклад, чергову партію продуктів та кормів доставили у Лисичанськ.

«Чергова партія кормів доїхала до адресатів. Дякую волонтерам із Сєвєродонецька, допомогли доставити. Лінія близько. Настрої у людей різні, тому жодних облич, звісно, не може бути. Просто продовжуємо годувати», - кажуть «волонтери».

На відео помітно, що доріг немає зовсім, машини просто впливають у місто.

Інші псевдоволонтери побували в одному з гуртожитків у Сєвєродонецьку, який знаходиться в аварійному стані. Там було кілька прильотів. Нині там мешкає кілька сімей. Зараз у цьому будинку немає жодного цілого вікна. Немає тепла, лише газ.


Фонд привіз необхідне для утеплення кімнат та коридорів: плівку, щоб закрити вікна, монтажну піну, щоб ізолювати нежитлові кімнати від вітру, газові та електричні обігрівачі та печі буржуйки, а також продукти. На другому році окупації місцева окупаційна влада так і не змогла вирішити тих питань.

Інші волонтери заїхали у селище Тошківка під Лисичанськом. Багатоквартирні будинки в руїнах. Але мешканці тут залишилися, всього 180 людей, є сім'ї з дітьми та старі люди — у приватному секторі. Поруч є джерело, беруть воду з нього, опалюються дровами.

У Сєвєродонецьку люди радіють картоплі. Нещодавно їм роздали 20 тонн. Містяни казали - "Зараз плакати будемо".

картопля

Нагадаємо, окупанти не в змозі розселити людей, що втратили житло, у Сєвєродонецьку.