Politico назвало Зеленського "Мрійником року" і порівняло його з Черчиллем

Politico назвало Зеленського "Мрійником року" у Європі, а "Людиною року" став польський політик

Видання Politico назвало президента Володимира Зеленського "Мрійником року" у Європі, включивши його таким чином у рейтинг впливових людей.

Усього в рейтингу Politico три категорії: "Діячі", "Руйнівники" та "Мрійники".

"Вінстон Черчилль. Мартін Лютер Кінг молодший Нельсон Мандела. Час від часу з’являється якийсь лідер і самотужки змінює хід історії не завдяки могутності своєї армії чи економіки, а завдяки силі своїх слів. Таким лідером є президент України Володимир Зеленський. З його зухвалого відео "Ми тут" , знятого в перші дні війни біля його президентського офісу на вулиці Банковій, і його культової дотепи "Мені потрібна амуніція, а не проїзд", зробленої у відповідь на пропозицію США евакуюватися, – виступаючи з промовами в парламентах Європи та світу, Зеленський надихав українців продовжувати протистояти спробі повномасштабного вторгнення росії, умовляв, ганьбив і благав нації допомогти їм це зробити", - йдеться в описі видання.

Нагадаємо, минулого року Politico називало Зеленського "Людиною року" у Європі. Цьогоріч ця номінація дісталася польскому політику Дональду Туску. 

Крім того, цього року ТОП-5 "Виконавців" увійшов голова ОП Андрій Єрмак, якого назвали "Зеленим кардиналом Києва", він посів четверту сходинку в цій категорії і випередив президента Туреччини Реджепа Ердогана.