Франція збільшить постачання боєприпасів Україні у 2024 році

Франція збільшить постачання боєприпасів Україні у 2024 році

Франція збільшить постачання боєприпасів Україні у 2024 році. Також Україна і Франція розглянули можливість посилення співпраці в оборонній сфері та налагодження логістичного забезпечення між країнами.

Про це повідомив голова Фонду підтримки України, інженер-генерал з озброєння Жан-Франсуа Док під час зустрічі української та французької делегацій у Києві, повідомляє Міноборони.

"Франція докладає всіх можливих зусиль, аби допомогти Україні. Наш Фонд підтримки намагається покрити частину витрат на придбання деяких запчастин та озброєння для української сторони. Ми розуміємо українські потреби, тому наступного року Франція збільшить постачання боєприпасів", — зазначив Жан-Франсуа Док.

Нагадаємо, станом на листопад Європейський Союз наразі поставив Україні близько 300 тисяч з обіцяного мільйона снарядів.

Відповідно до планів, розроблених на початку цього року, ЄС пообіцяв надати Україні артилерійські боєприпаси у кількості 1 млн штук протягом 12 місяців - до березня 2024 року, спочатку за допомогою наявних запасів, а потім через контракти про спільні закупівлі та збільшення промислових потужностей.

Але вже у серпні стало відомо, що ці обіцянки виконати неможливо, виходячи з обсягу контрактів, підписаних на сьогодні.

Президент Європейської Ради Шарль Мішель запевнив, що Європейський Союз поставить Україні один мільйон артилерійських снарядів, про які домовлялися раніше, але це потребує більше часу.