У США назвали питання, від якого залежатиме голосування допомоги Україні на $61 млрд

У США назвали питання, від якого залежатиме голосування допомоги Україні на $61 млрд

Колишній радник з національної безпеки Джон Болтон заявив, що він вважає, що допомога Україні буде пов’язана з реформою імміграційної політики, щоб задовольнити вимоги республіканців і дозволити українському питанню пройти через обидві палати Конгресу

Про це повідомляє The Hill.

Відповідаючи на питання, чи вважає він, що допомога Україні буде пов’язана з "декількома іншими варіантами", Болтон сказав: "Ну, я думаю, що всі з боку республіканців хочуть пов’язати це з якоюсь реформою нашої імміграційної політики до Мексики... Тому я думаю, що це станеться".

Болтон повторив свій заклик до Конгресу схвалити фінансування в розмірі 61 млрд доларів для України, яке вимагає Білий дім, водночас відзначивши "ажіотаж" заяви директора Управління з бюджету Шаланди Янг, яка раніше в понеділок написала листа лідерам Конгресу, в якому йдеться в уряду "не вистачає грошей — і майже немає часу", щоб продовжувати надавати допомогу Україні.

Нагадаємо, наприкінці жовтня Білий дім надіслав до Конгресу екстрений запит на фінансування у розмірі приблизно 106 млрд доларів, вимагаючи додаткових коштів для безпеки кордонів, індо-тихоокеанських союзників Америки, Ізраїлю та України у їхніх відповідних боротьбах проти бойовиків ХАМАС і росії.

Цей запит включав 61 млрд доларів фінансування для України, яке, як стверджував Білий дім, є необхідним для допомоги Україні у наближенні зимових місяців.

Лідер більшості в Сенаті Чак Шумер (DNY) увечері 4 грудня підтримав перше процедурне голосування щодо додаткового пакету Байдена на 106 млрд доларів для надсилання допомоги Україні, Ізраїлю, країнам Індійсько-Тихоокеанського регіону та для гуманітарного використання в Газі. Шумер організував заплановане голосування щодо закритого законопроекту, яке, як очікується, відбудеться пізніше цього тижня.