"Київстар" зазнав хакерської атаки, "Водафон" каже про сплеск трафіку, а "Лайфсел" про збій

"Київстар" зазнав хакерської атаки, "Водафон" каже про сплеск трафіку, а "Лайфсел" про збій

На мережу Kyivstar скоїли потужну хакерську атаку, що стала причиною технічного збою.

Про це повідомила пресслужба Kyivstar, повідомляє Суспільне.

Оператор залучив правоохоронців і спеціальні держслужби для фіксації обставин і наслідків втручання в роботу. Станом на зараз відомо, що персональні дані абонентів не скомпрометовані, фахівці працюють над усуненням несправностей.

У пресслужбі компанії також заперечили інформацію про нібито обшуки в компанії, про які повідомляла низка Telegram-каналів. Також інформацію про обшуки заперечує Нацполіція і джерела в СБУ.

Vodafone повідомляє про велику кількість звернень від абонентів Kyivstar, які хочуть підключитися. В компанії заявили, що з їхнього боку послуга нацроумінгу працює коректно.

Водночас Vodafone повідомляє про сплеск трафіку на своїх системах, зокрема збільшення навантаження на платіжні системи, через що можливі затримки з зарахуванням грошей.

Також спостерігаються перебої у роботі застосунку абонентів Lifecell, фахівці працюють над проблемою.

"Зараз є технічні складнощі у роботі додатку "Мій лайфселл" та особистого кабінету. Відповідні спеціалісти займаються вирішенням питання. Рекомендуємо протестувати вхід пізніше", - повідомляє оператор.

Нагадаємо, 12 грудня, у роботі оператора мобільного зв’язку Kyivstar стався масштабний збій. Користувачі скаржилися, що не можуть здійснювати дзвінки і надсилати повідомлення. Сайт компанії також не працював.